OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvad er EcoSparkles lavet af?

Vores produkter er lavet af en plantefilm (cellulose) fra primært eucalyptus træ, dyrket i europæiske plantager under ansvarligt skovbrug standarder - PEFC

Der ud over indeholder produkterne kosmetiske pigmenter, planteolie fra raps, vand, aluminium, mica, styrene og shellac.

Vi har en side omkring ingredienser og bionedbrydeligheden her. Vi anbefaler et læs der for mere dybegående svar.

 

Laver i selv glimmeren?

Nej, vi er ikke producenter af bionedbrydelig glimmer. Men vi er officielle forhandlere af Bioglitter® som er virksomheden bag produktet. Vi har arbejdet tæt sammen med dem siden starten af 2016 og var den tredje virksomhed i verden til at lancerer produkterne til forbrugeren - dig - det betyder at vi har været med rejsen siden starten og vi har et fantastisk forhold til hovedkonteret i Tyskland. 

Du vil se på vores emballage at deres logo også er oplyst, dette skyldes at for os er Bioglitter® et kvalitetstempel! Vi er super stolte over at kunne tilbyde dette til jer og med bioglitter logoet kan du være sikker på at du altid handler med en virksomhed som er både social økonomisk og miljømæssigt etisk. 

 

Kan jeg spise det!?

Nej... Du kan ikke spise et produkt der er produceret til at blive brugt kosmetisk.

 

Indeholder EcoSparkles nogle genmodificerede ingredienser?

Nej, alle vores produkter er GMO fri.

 

Er der tungmetaller i EcoSparkles?

Nej, vores produkter er fri for tungmetaller og certificeret ok for kosmetisk brug.

 

Hvordan er produktet bionedbrydeligt?

Vi fører tre typer glimmer her ved EcoSparkles, vores Sparkle kollektion som er testet og bevist naturligt nedbrydeligt op til 87% inden for 28 dage i milde miljøer såsom vandløb og søer samt Holo og Shimmer som er certificeret 92% naturligt nedbrydeligt i de samme miljøer. 

Over længere tid (1-6 måneder) er produkterne henholdsvis certificeret 90% bionedbrydelig for Sparkle, 95% for Holo og 98% bionedbrydelig for Shimmer, hvilket er det man kalder for fuldt nedbrydeligt. 

Der er enkelte ingredienser i produkterne som ikke kan certificeres nedbrydelige da disse er mineraler, dette gælder for Mica og de kosmetiske pigmenter.

 

Kan jeg fortage bionedbrydelige tests selv?

Ja det kan du godt, men du skal være opmærksom på at der skal være mikroorganismer til stede for at produktet nedbrydes. Du kan altså ikke blot hælde det i et glas vand og forvente at det opløses. 

Men du kan fx. hælde noget ud i din have og se hvordan glitteret vil forsvinde gennem tiden. Forvent dog en længere nedbrydningsperiode i tider hvor det er koldt og eller tørt. 

 

Vil mit glimmer forsvinde over tiden i bøtten?

Nej, der er ingen holdbarhedsbegrænsning på glimmeren. Det er såkaldt ubegrænset "shelf-life"

Dog har dette produkt kun været på markedet i 8 år, altså ved vi ikke hvordan det vil se ud efter 10 års tid i bøtten. Men du har da forhåbentlig også fået det brugt inden så længe!

 

Er EcoSparkles brandbart?

Ja, da produktet er lavet af plantemateriale primært er dette brandbart. Vi anbefaler derfor ikke at bruger det til at tilføje fx. keramik der skal brændes ved høje temperaturer. Eller at det tilføjes til stearinlys og wax melts vi ved ikke hvordan det vil reagere og kan ikke tage ansvar for brug til dette. 

 

Hvad er jeres emballage lavet af?

Vores beholdere til den løse glitter er lavet af glas med aluminiums skruelåg. Vi har valgt glas da dette er uendeligt genanvendelig og vi synes de små glas er fantastisk søde. De er også meget stabile og går ikke i stykker ved at komme i kosmetiktasken. Vi anbefaler helt klart at man køber refillposer og fylder sine glas op igen når man løber tør for sine ynglingssparkles. 

Vores refillposer og bulkposer er lavet af glassine som er en type for voksbehandlet papir. De er meget stærke og let gennemsigtige. Vi lukker disse poser med en label lavet af plantefilm og vegansk lim. 

Vores megabøtter er lavet af aluminium med et gennemsigtigt låg i plast.

 

Kan jeg bruge EcoSparkles på børn?

Ja, for søren da! Og de elsker glimmer de små sjæle. Vi anbefaler dog at man er påpasselig med ikke at ligge glimmer for tæt ved øjenene på børn da de godt kan blive skræmte hvis de for gnedet glimmer ind i øjenene. Vores glimmer er super blødt, så det vil ikke skade hornhinder, men det er altså ikke rart heller. 

 

Kan jeg bruge glimmeren tæt på mine egne øjne?

Ja det kan du godt. Glimmeren er kosmetisk certificeret og FDA godkendt. 

Så go nuts med masser af sparkly makeup, vi anbefaler dog ikke at benytte vores super chunky glimmer som øjenskygge, da flagerne er store og ikke er behagelige at have på øjenlåget. 

 

Hvad med læberne?

Da vores Sparkly og Holo ranges indeholder 0,1% aluminium kan vi ikke anbefale at du benytter denne type på læberne. Men vores Shimmer glimmer er FDA godkendt til brug på læber. 

 

Kan jeg benytte EcoSparkles til nailart?

Ja, du kan godt benytte EcoSparkles på neglene og i nailart. Vores Sparkly range kan godt finde på at bløde farven hvis den kommer i kontakt med opløsningsmidler såsom acetone. Shimmer og Shimmer Iridescent der imod vil ikke bløde farven og er virkeligt brugbare i alle typer negleprodukter. Hvis du benytter glimmeren med alm. neglelak skal du sørge for at indkapsle glimmeren med en tyk top coat da farven ellers vil falme hurtigt. Du kan godt benytte både Sparkly og Shimmer i både gel og akryl negle. 

 

Kan jeg risikere farveblødning på glimmeren?

Ja, desværre ser vi af og til en smule farveblødning fra nogle af vores glitre. Det drejer sig om primært Oceana og de mixes der indeholder super chunky mørkeblå glimmer, samt de glitre der indeholder super chunky mørkegrøn.

Du skal ikke være bange hvis du oplever en smule afsmitning, det skyldes at vores glimmer ikke er tykt coated med plastik. Så nogle få forbrugere vil opleve at glimmeren reagerer med PH værdien i deres hud og får farven til at bløde. 

Det fjernes igen ved at blødgøre den berørte hud med kokosolie i en 15 minutters tid for derefter at vaske med en mild sæbe og en klud. Det er fuldstændigt uskadeligt og du vil ikke opleve nogle mén efterfølgende. 

 

Hvad er jeres lim lavet af?

Vi får vores glimmerlim produceret i tyskland af en kosmetikvirksomhed. Den er lavet af forskellige typer planteolier og er vandbaseret så den er naturlig, nem at påføre samt nem at fjerne igen efter brug. Vi har også fået limen dermatologisk testet for at være sikker på at den ikke skader selv sensitiv hud og den er utallige gange blevet kaldet "the best on the market" 

Limen er vegansk og ikke testet på dyr. 

 

Hvordan bliver jeg forhandler af EcoSparkles?

Du sender os simpelthen en besked her så sender vi dig et katalog med prislister, alle informationer omkring vores glimmer og et farvekort, samt en bestillingsliste. 

Mindsteordren for første gang du bestiller er 3000 plus moms og fragt.

Mindsteordren på opfyldninger er 2600 plus moms og fragt. 

 

Fragt og forsendelse?

Klik her for at komme til vores side omkring shipping info.

 

Returnering?

Klik her for at læse omkring vores returpolitik

 

Er der stadig noget som du ikke synes du fik besvaret så er du altid velkommen til at sende os en email på info@ecosparkles.dk - så vender vi tilbage hurtigst muligt. 

Vi henviser også til vores producenters hjemmeside www.discoverbioglitter.com hvis du ønsker mere fyldestgørende svar på ingredienser og for at se testresultater.