OM ECOSPARKLES GLIMMER OG SHIMMER

::::::

Sparkle er vores klassiske type bionedbrydelig glimmer, som vi har forhandlet siden 2016. Dette produkt blev udviklet over 10 år af Bioglitter® en engelsk virksomhed med mange års erfaring inden for glimmer og pigment industrien. Sparkle er verdens første naturligt nedbrydelige glimmer, der er testet og bevist 87% nedbrudt i milde miljøer såsom vandløb indenfor blot 28 dage.

Alle vores produkter er baseret på en plantefilm af primært eucalyptus træ, dyrket i europæiske plantager med PEFC standarder, hvilket lover ansvarlig skovbrug.

Glimmeren er indfarvet med naturlige kosmetiske pigmenter fra primært mineraler og 0,1% aluminium for den skinnende effekt. Som binder i denne type af EcoSparkles vil du også finde 8% styrene, som er eneste ikke nedbrydelige ingrediens i produktet. Styrene er en kosmetisk binder, som findes i nærmest alt kosmetik, cremer, solcreme, hårskum og sæbe. Denne ingrediens er ikke skadelig for vores miljø, da denne ikke brydes ned til nanopartikler der kan optages i grundvand og miljø.

Vores Sparkle kollektion er altså 92% plastikfri og certificeret 90% naturligt bionedbrydelig inden for 1-6 måneder. Nedbrydningstiden afhænger af hvor mange mikroorganismer, der er til at nedbryde produktet, samt omgivelsernes varme og fugt. 

Sparkle er vegansk, da der ikke er nogle animalske produkter i denne type glimmer og hverken produktet eller dets ingredienser testes på dyr.

:::::

:::::

::::::

Shimmer er verdens første 100% plastik fri, samt certificeret fuldt naturligt nedbrydelige glimmer, som blev lanceret i foråret af 2019. Grundingrediensen i Shimmer er, ligesom ved sparkle, cellulose fra eucalyptus træ, men istedet for styrene er der brugt shellac som binder.

Derudover er der ligesom i sparkle brugt naturlige kosmetiske pigmenter for indfarvning, samt mica der erstatter aluminiumet i glimmeren.

Mica er en naturligt mineral, som vi kender fra de fleste shimmer makeup-typer. Den mica, der benyttes i Shimmer stammer fra Nordamerika og er udvundet under etiske forhold, der lover gode løn- og arbejdsforhold for medarbejderne, mens der ligeledes tages højde for at udvindingen ikke skader miljøet. Mica'en i Shimmer giver produktet en blidere pastel farvepalette end Sparkle og det er også i vores Shimmer kollektion du finder iridescerende glimmer, der skifter farve i lyset.

Shellac er en industrielt forarbejdet harpiks med animalsk råstof. Råstoffet udvindes af saften fra forskellige ostindiske, mælkesaftførende træer i Indien og Thailand, når de er værter for Lac Biller. Harpiksen bliver afskrabet og renset for urenheder. Den formalede harpiks omrøres med vand og koges, hvorefter det kostbare vandopløselige røde farvestof Lac-Dye produceres. 
I Shimmer erstatter shellac styrenen set i vores Sparkle kollektion og er hvad der gør vores Shimmer kollektion 100% plastik fri. Vær opmærksom på at Shellac ikke er vegansk, men produktet eller ingredienser testes stadig ikke på dyr.

::::::

::::::

Både Sparkle og Shimmer og godkendt og sikkert til kosmetisk brug også i det nære øjenområde. Vi anbefaler dog ikke at man benytter vores super chunky glitter oven på øjenlåg, da det kan være ubehageligt pga. de større flager. Ligeledes råder vi til at man ved børn undlader at lægge glimmeren for tæt på øjnene - ikke fordi det kan være farligt, men fordi en lille sjæl måske kan blive bange, hvis de får det gnedet ind i øjet.

Du vil opleve at glimmeren er meget blødere på huden (op til 40%) pga. plantefilmen og derfor meget mere behagelig at have på i mange timer. Vi anbefaler at du benytter vores glimmerlim til at fæstne glimmeren med. På vores super chunky flager kan du opleve at de bøjer en smule op, når du har dem på huden. Dette skyldes igen den bløde film, men vi synes faktisk blot dette giver en endnu flottere effekt.