INFO OMKRING VORES PRODUKTER OG INGREDIENSER

::::::

Sparkle er vores klassiske type bionedbrydelig glimmer, som vi har forhandlet siden 2016. Dette produkt blev udviklet over 10 år af Bioglitter® en engelsk virksomhed med mange års erfaring inden for glimmer og pigment industrien. Sparkle er verdens første naturligt nedbrydelige glimmer, der er testet og bevist 87% nedbrudt i milde miljøer såsom vandløb indenfor blot 28 dage, ved Tüv Austria.

Alle vores produkter er baseret på en kerne af plantefilm fra primært eucalyptus træ, dyrket i europæiske plantager med PEFC standarder, hvilket lover ansvarlig skovbrug.

Sparkle er indfarvet med naturlige kosmetiske pigmenter fra primært mineraler og <0,1% aluminium for den skinnende effekt, coating i denne type af EcoSparkles består af 8% styrene, som er eneste ikke nedbrydelige ingrediens i produktet. 

Vores Sparkle kollektion er altså 92% plastikfri og certificeret 90% naturligt bionedbrydelig inden for 1-6 måneder. Nedbrydningstiden afhænger af hvor mange mikroorganismer, der er til at nedbryde produktet, samt omgivelsernes varme og fugt. 

Sparkle er vegansk, da der ikke er nogle animalske produkter i denne type glimmer og hverken produktet eller dets ingredienser testes på dyr.

:::::

:::::

::::::

Shimmer er verdens første 100% plastik fri, samt certificeret fuldt naturligt nedbrydelige glimmer og blev lanceret i foråret af 2019. Grundingrediensen i Shimmer er, ligesom ved Sparkle, cellulose fra eucalyptus træ, men istedet for styrene er der brugt shellac som coating.

Ligesom i sparkle brugt naturlige kosmetiske pigmenter for indfarvning, samt mica der erstatter aluminiumet i glimmeren.

Mica er en naturligt mineral, som vi kender fra de fleste shimmer makeup-typer. Den mica, der benyttes i Shimmer stammer fra Nordamerika og er udvundet under etiske forhold, der lover gode løn- og arbejdsforhold for medarbejderne, mens der ligeledes tages højde for at udvindingen ikke skader miljøet. Mica'en i Shimmer giver produktet en blidere pastel farvepalette end Sparkle og det er også i vores Shimmer kollektion du finder iridescerende glimmer, der skifter farve i lyset.

Shellac er en industrielt forarbejdet harpiks med animalsk råstof. Råstoffet udvindes af saften fra forskellige ostindiske mælkesaftførende træer, når de er værter for Lac-biller. Harpiksen bliver afskrabet og renset for urenheder, den formalede harpiks omrøres med vand og koges, hvorefter det kostbare vandopløselige røde farvestof Lac-Dye produceres. Shellac er et biprodukt af denne proces og benyttes i bla. guitar lakering og mad produkter. 

I Shimmer erstatter shellac den styrene der benyttes i vores Sparkle kollektion og vores Shimmer kollektion er dermed 100% plastik fri. Vær opmærksom på at Shellac ikke er vegansk, men produktet eller ingredienser testes stadig ikke på dyr.

:::::

:::::

::::::

EcoSparkles HOLO, så er den her endelig. I 2022 sagde vi velkommen til hvad der må have været det længst ventede produkt i glimmer verdenen, nogensinde! Lige siden vi startede op har vi drømt om den dag vi igen kunne udsmykke os selv og vore gæster med holografisk glimmer. Holografisk glimmer betyder at når lyset rammer, så fragmenteres genskæret og vises i regnbuer - Magi!

For at opnå denne effekt i sølvglimmer skal overfladen på flagerne være ujævn, dette gøres ved tusindvis af små perforeringer i det øverste lag af produktet. Vores holografiske kollektion består af en kerne lavet af eucalyptus cellulose, et lag bestående af <0.1% aluminium og en coating mixet af shellac og styrene, i HOLO er styrene indholdet <2.25%.

HOLO er testet og certificeret naturligt nedbrydeligt ved TÜV Austria, som er anerkendt på verdensplan for de højst gennemgående tests af miljøvenlige produkter og vores holografiske produkt er bevist at bryde ned med hele 95% inden for blot 28 dage i selv de mildeste naturlige miljøer, såsom vandløb og søer.

Vi fører 5 forskellige sølv varianter der er fuldt holografiske, men har også udviklet 8 unikke EcoSparkles mixes som er en blanding af de forskellige typer glimmer, så nogle af vores holografiske mixes indeholder Sparkle og nogle både Sparkle og Shimmer.

EcoSparkles HOLO indeholder shellac, som jo er et animalsk produkt og det er derfor ikke vegansk, læs mere om shellac ovenfor ved Shimmer. Men vi tester selvfølgelig heller ikke de holografiske produkter eller nogle af deres ingredienser på dyr.

:::::

:::::

Udover de ovennævnte ingredienser på hvert produkt, så indeholder vores glimmer også glycerin (planteolie) fra raps og vand.

Alle vores produkter er godkendt og sikkert til kosmetisk brug også i de nære øjenområder. Vi anbefaler dog ikke at man benytter vores super chunky glitter oven på øjenlåg, da det kan være ubehageligt pga. de større flager. Vores Shimmer kollektion er de eneste produkter der er godkendt til brug på læberne. Og Shimmer samt vores sølv HOLO er de eneste vi anbefaler at benytte i neglekunst, da vores klare indfarvede produkter risikerer at bløde ved kontakt med kemikalier. Shimmer er de enste produkter vi anbefaler at benytte i hudpleje, krops olie og sæber.

Vi råder til at man ved børn undlader at lægge glimmeren for tæt på øjnene - ikke fordi det kan være farligt, men fordi en lille sjæl måske kan blive bange, hvis de får det gnedet ind i øjet.

Du vil opleve at glimmeren er meget blødere på huden (op til 40%) pga. plantefilmen og derfor meget mere behagelig at have på i mange timer. Vi anbefaler at du benytter vores glimmerlim til at fæstne glimmeren med. På vores super chunky flager kan du opleve at de bøjer en smule op, når du har dem på huden. Dette skyldes igen den bløde film, men vi synes faktisk blot dette giver en endnu flottere effekt.